SOCIO-SPATIAL STUDIES

ارسال به دوستان
SOCIO-SPATIAL STUDIES

درباره مجله

مجله انگلیسی SOCIO-SPATIAL Studies از سال 2016 و با نام قبلی Internaional Journal of Architectural and Urban Studies به صورت دو فصلنامه، به سردبیری آقای دکتر سید یعقوب موسوی و با رویکردی بین رشته ای در ایران چاپ شد است. ناشر این مجله، موسسه پژوهشی معماری و شهرسازی شبستان، فعالیت خود را از سال 2011 با اخذ مجوز از وزارت علوم ایران در حوزه های معماری و شهرسازی آغاز کرده است. یکی از فعالیت های اصلی این موسسه، انجام مطالعات و برگزاری سمینار در حوزه های مشترک معماری و شهرسازی با علوم اجتماعی است که این دسته از فعالیت در بخش "مطالعات فضا و جامعه" این موسسه و زیر نظر اعضای هیات علمی این بخش صورت می گیرد.

پس از چهار سال کسب تجربه کافی در انتشار این مجله، مدیران آن تصیم گرفته اند تا فعالیت های مجله را توسعه دهند. در این راستا مقرر شد تا همان رویکرد بین رشته ای به صورت تخصصی تر و صرفا با چاپ مقالات مشترک در حوزه های فضا و جامعه ادامه یابد و ترتیب انتشار مقالات نیز از دو فصلنامه به فصلنامه تغییر یابد. همچنین جهت جذب مخاطبان بیشتر مقالات به صورت open access و از طریق وبسایت مجله به صورت الکترونیکی در اختیار مخاطبان و علاقه مندان قرار گرفته است. هدف اصلی از این توسعه، جمع آوری مقالات با کیفیت بالاتر و نمایه سازی آنها در پایگاههای معتبر علمی بین المللی است.

موضوع مقالات این مجله برآمده از حوزه های مشترک میان مطالعات فضا و مکان و مطالعات فرهنگی و اجتماعی است.

پرداختن به مسائل و مفاهیم مربوط به فضا از جمله :

فضا و پویایی اجتماعی/ فضا و توسعه اجتماعی/ فضا و جرم / فضا و جنسیت/ فضا و نظریه های اجتماعی/ فضا و نابرابری اجتماعی/ فضا و عدالت اجتماعی/ فضاها و تعاملات اجتماعی/ فضا و سرمایه های اجتماعی

و همچنین تحلیل و بررسی :

عوامل فرهنگی و الگوهای طراحی و ساخت سکونتگاهها -مسائل اجتماعی و طرحهای توسعه ای-توسعه های محله محور در فضاهای شهری- فضاهای اجتماعی اسکان در مقیاس کوچک- شبکه های فضایی در مقیاس مناطق شهری-فضا در عصر جهانی شدن -جامعه شناسی فضاهای الکترونیک/شهر الکترونیک - رویکرد جامعه شناسی معماری مدرن -نگرش های جامعه شناسانه در طراحی معماری -رویکرد جامعه شناسانه به روابط معماری و فضاهای شهری مطلوب- نظام های معماری و الگوهای فرهنگی- نظام های معماری و زیرساخت های فرهنگی واجتماعی- مطالعات منظر.

اهداف

انتشار دستاوردهای پژوهشگران در حوزه مطالعات بین رشته ای فضا و علوم اجتماعی و ارائه و نمایه سازی حداکثری در پایگاه های علمی معتبر بین المللی.

چشم انداز

چشم انداز آینده این مجله این است که علاوه بر سعی در نمایه سازی پررنگ مقالات، از طریق فرایند داوری و انتخاب عادلانه و علمی مقالات، کیفیت مقالات افزایش یابند تا امکان استفاده از تجربیات و دیدگاههای پژوهشگران سایر کشورها مهیا شود.